az egészségesebb, olcsóbb, fenntarthatóbb tartalmasabb életért

cleversavers - tudatosan, hatékonyan

cleversavers - tudatosan, hatékonyan

Mennyire vagy gazdag?

2014. február 27. - CleverSavers

bux.jpgMegjelent egy nagyon ötletes jövedelem kalkulátor, amely megmutatja hogy az éves jövedelmünk alapján hányadik leggazdagabb emberek vagyunk a Földön, illetve hogy a világszinten számolt felső "hányezer" mekkora százalékában vagyunk benne.

Megmérettethetjük jövedelmünket és vagyonunkat is világszinten. A jövedelmi összehasonlításhoz 2 adatot kell megadni, azt hogy melyik országból származunk, illetve hogy mennyi forintban és éves szinten a nettó jövedelmünk. Ezután jönnek az érdekes összehasonlítások.

Például a magyar átlagnak megfelelő havi 150.000 forintos nettó keresettel az 537 milliomodik leggazdagabb emberek vagyunk a Földön a site szerint, 300.000 forintos havi nettóval pedig már a 101 milliomodikak. Nem is rossz helyezés néhányszáz milliomodiknak lenni, ha figyelembe vesszük hogy a "versenyben" 7 milliárd induló van. De a helyezés a gazdagabb "nyugati" világon belül sem rossz, hiszen ott is több mint egymilliárd ember él. Havi 1 milliós nettó fizetéssel már a világ a "felső ötmillióba" is be tudunk kerülni.

Egyéb érdekes összehasonlítást is kapunk. 300.000-es havi nettó esetén a keresetünk éppen megegyezik 100 orvos fizetésével Kazahsztánban, vagyis orvosként ne Kazahsztánba emigráljunk. Illetve hogy az éves jövedelmünk annyi, amennyi jövedelmet egy átlagos indonéziai 35 év alatt keresne meg - szerencsére Balira (Indonézia) se dolgozni megyünk, ha megyünk.

Mire jó ez az egész? Az oldal egy nagyon ötletes mód támogatás gyűjtésére (támogatást gyűjtő szervezet készítette). Azon kívül még egy dologra jó: amennyiben ránk tör a jövedelmünkkel kapcsolatos elégedetlenség érzése, az összehasonlító számok után egész biztosan kicsit jobban érezzük magunkat.

www.globalrichlist.com

A bejegyzés trackback címe:

https://cleversavers.blog.hu/api/trackback/id/tr905834978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása