az egészségesebb, olcsóbb, fenntarthatóbb tartalmasabb életért

cleversavers - tudatosan, hatékonyan

cleversavers - tudatosan, hatékonyan

Szellőztető rendszerek

2014. szeptember 02. - CleverSavers

szellozeto rendszer.jpgA jó közérzethez hozzátartozik az is, hogy a levegőben megfelelő mennyiségű oxigén (20-21%) legyen jelen. Ennek eléréséhez átlagosan 30 m3 friss levegőre van szüksége egy embernek óránként. Biztosítani kell tehát az elhasznált levegő elszívását és a friss levegő bevezetését adott légtérbe, mesterséges úton is, ha szükséges.

Kiegészülhet a folyamat a levegő megszűrésével és előmelegítésével, illetve hűtésével is. Automatikusan működik a rendszer, a hővisszanyerő berendezés felhasználja az elhasznált levegő hőtartalmát a friss levegő előmelegítésére.

Az ideális szellőzőrendszer csendesen működik, megtisztítja a levegőt és semmiféle mellékszagot nem juttat a légtérbe.

Szellőztetőrendszer típusai


Ventilátor

A régi nyílászárók tömítetlenségéből adódik a túlzott szellőzés egy részben. Másik része a helyileg alkalmazott ventillátorok beépítése, beállítása, mint időszakos szellőztetési mód.


Gravitációs szellőzés

A nyílászárókon át bejutó friss levegőt a konyhán, a fürdőn és a wc-n át vezetik el. A párás levegő innen egy gravitációs szellőző kürtőn át a szél erejét és a kürtőhatást kihasználva jut a szabadba. Ezzel az úttal valósul meg a légcsere az otthonokban. Nincs szükség se elszívó motorra, se energiafelhasználásra.


Folyamatos gépi szellőzés

Folyamatosan szívja el a rendszer a vizes helyiségekből a levegőt egy központi ventillátoron át, melyhez több légelvezető elem is kapcsolódik. A friss levegőt a környező lakószobákon át pótolják.


Folyamatos légellátás és légelvezetés hővisszanyeréssel

Folyamatos gépi ellátással és légelvezetéssel biztosít a rendszer egy hőcserélős gépen át friss levegőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://cleversavers.blog.hu/api/trackback/id/tr226660687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása