az egészségesebb, olcsóbb, fenntarthatóbb tartalmasabb életért

cleversavers - tudatosan, hatékonyan

Múzeumlátogatás ingyen

2014. február 20. - CleverSavers
British_Museum.JPGEgy jól kiválasztott múzeum kiváló program a gyerekek számára rendszeresen is: szórakoztató és ismeretterjesztő egyben (például Közlekedési-, Hadtörténeti-, Természettudományi Múzeum). Ugyanígy más múzeumok kiválóak a kultúrára vágyó felnőtteknek. Ha nincs kedved súlyos ezreseket fizetni a látogatásért, ingyen is megteheted, csak némi időzítésre van szükség.
Tudtad, hogy bizonyos napokon és feltételekkel a fő magyarországi múzeumok ingyen látogathatóak? Azt tudtuk, hogy ingyen látogathatóak a múzeumok a nemzeti ünnepeken (március 15, augusztus 20, október 23.) de nem kell ilyen sokat várni egy esetleges látogatásra, hiszen a fő múzeumoknak minden hónapban egyszer van "nyíltnapja", amikor ingyenesen látogathatóak. Melyek ezek a napok és hogyan működik?

I. Lenti napokon az adott múzeum ingyenesen látogatható, amennyiben
- látogató 26. életévét még nem töltötte be,
- legfeljebb 2 fő látogató, aki legalább 1 fő 18 év alatti személyt kísér
Mivel a múzeumok árai viszonylag borsosak egy család számára jelentős megtakarítást jelenthet, ha jól időzíti a múzeumlátogatást. Egy 4 fős család esetén a Szépművészeti Múzeumba belépéssel való megtakarítás például 5.400 forint, Nemzeti Galériába 6.600 forint - és ez csak egy alkalom.
 
II. Egyéb általános kedvezmények
Nem árt ha tisztában vagyunk az egyéb releváns kedvezményekkel, amiket szintén miniszteri rendelet szabályoz, tehát a szabály általános, a múzeumokra kötelezően vonatkozik.
A. Ingyenes bármelyik nap a múzeumlátogatás a 6 éven aluli gyereknek, a 70 éven felüli felnőttnek, a pedagógusnak és egyéb esetekben is (lásd miniszteri rendelet lent).
B. 50%-os áron látogatható bármelyik nap a múzeum 6-26 év között, 62-70 év között, amennyiben 2 felnőtt 2 fő 18 év alatti közeli hozzátartozót (gyerek) kísér.
 
Minden nap ingyenes
- Tűzoltó Múzeum
Minden hónap első hétvégéjén ingyenes
- Magyar Földrajzi Múzeum

Minden hónap 3. szombatján ingyenes
 
Minden hónap első vasárnapján ingyenes   
- Néprajzi Múzeum
- Természettudományi Múzeum

Minden hónap harmadik vasárnapján ingyenes
- Skanzen, Szentendre

Minden hónap utolsó vasárnapján ingyenes
- Hadtörténeti Múzeum
- Közlekedési Múzeum
- Ludwig Múzeum
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://cleversavers.blog.hu/api/trackback/id/tr605823724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.